Üniversitemizde “İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı” Başladı

Üniversitemiz Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nün desteğiyle yürütülen “İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı” kapsamında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük, “İhtisas Odaklı Girişimcilik” ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, “Teknokentler Özelinde Profesyonel İş Yaşamına Adım” başlıklı sunum gerçekleştirdi

Kastamonu Teknokent bünyesinde faaliyetlerini yürüten Teknokent Akademi ve Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi Ofislerinin Üniversitemiz Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nün desteğiyle hayata geçirdiği “İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı” başladı. Program kapsamında Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasım Yenigün sunum gerçekleştirdiler.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ilk dersin sunumunu Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük yaptı.

“İhtisas Odaklı Girişimcilik” sunumunda ihtisas odağının il ve bölge için öneminden ve ihtisas odaklı proje örneklerinden bahseden Prof. Dr. Küçük, bu projelere olan ihtiyaç ve sektör talepleri konularına da değindi.

Programın ikinci oturumunda Kastamonu Teknokent ve Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, “Teknokentler Özelinde Profesyonel İş Yaşamına Adım” başlıklı sunumunda girişimci adaylarına yönelik bir motivasyon konuşması yaptı.

Prof. Dr. Kasım Yenigün konuşmasında, bölgenin girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmak için ihtiyaç duyulan desteğin ve altyapının lokomotifi olarak Kastamonu Teknokent’in önemli bir yeri olduğunu ve yapılan İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı’nın da bu amaca yönelik hatırı sayılır bir katkı sunacağını vurguladı. Gerçekleşecek olan eğitim programının amaçlarına değinen Prof. Dr. Yenigün, ayrıca programın genç girişimcilerin iş hayatlarında ticari rekabet sırasında edinebilecekleri olumsuz tecrübelerin doğru mekanizmalar ile önlenmesine yönelik kurgulandığına da dikkati çekti.

Sunumların ardından Teknoloji Transfer Ofisi ekibi ile katılımcılar arasında çay ve kahve ikramları eşliğinde tanışma ve soru-cevap etkinliği gerçekleşti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.