Üniversitemizde TYÇ Alan İlk Bölüm: RTS

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Türkiye Yeterlilik Çerçevesi (TYÇ) logolarını diplomalarında kullanma hakkı kazandı.

Üniversitemizde TYÇ Alan İlk Bölüm: RTS
24.08.2023
455
A+
A-

Mesleki Yeterlilik Kurumu Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda kalite güvence ölçütlerini sağlayan Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, diplomalarında TYÇ logosu kullanmaya hak kazandı.

TYÇ, Türkiye’de tüm diploma, belge ve sertifikalar arasından kalite güvencesi sağlanmış olanları tutarlı ve anlaşılır bir sistemle yeniden tanımlamayı, seviyelendirmeyi ve böylece hareketliliği temin etmeyi amaçlıyor. TYÇ, vatandaşların sahip oldukları diplomaları ve belgeleri kullanarak hem yurt içinde hem de yurtdışında eğitim ve istihdam fırsatlarına erişiminin kolaylaşması hedefliyor.

Bir yeterliliğin TYÇ’de yer alması, öğrenme kazanımları yaklaşımıyla tanımlandığı, kalite güvencesinin sağlandığı, yeterliliğe yönelik süreçlerinin güvenilir ve şeffaf olduğu, diğer yeterliliklerle arasındaki ilişkinin net olarak açıklandığı, eğitim kurumları ve işverenler tarafından kabul edildiği Avrupa Yeterlilikler Çerçevesine açık bir referans taşıdığı anlamına geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.