Seramik ve Cam Eserlerle “Bahara Merhaba”

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğrencileri tarafından “Bahara Merhaba” sergisi düzenlendi.

Seramik  ve Cam Eserlerle “Bahara Merhaba”
25.03.2022
847
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen “Bahara Merhaba” sergisi, Fakültenin sergi salonunda ziyaretçileri ile buluştu.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Seyhan Yılmaz, pek çok coğrafyada coşkuyla kutlanan, baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı’ndan dolayı serginin ismini “Bahara Merhaba” olarak adlandırdıklarını ifade etti. 

“Bahara Merhaba” sergisinde doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencilerinden oluşan ekibin dönem içerisinde ders çerçevesinde yaptığı seramik çalışmalar ile 38 öğrencinin yaptığı toplam 122 eser bulunuyor.

Bölüm Başkanı Prof. Seyhan Yılmaz, bu sergide ziyaretçiler ile buluşan eserleri, öğrencilerin hazırlamasının dört ay gibi kısa bir sürede olduğunun altını çizerek 2021 yılının UNESCO tarafında “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” kabul edildiği için sergide Yunus Emre anısına Yunus Emre temalı eserlere yer verildiğini vurguladı.

Eserlerde birbirinden farklı teknikler kullanıldığını söyleyen Prof. Yılmaz, eserlerin tornada yapılacak ürünler ve endüstriyel üretim yapılacak ürünler şeklinde elde biçimlendirilip bir daha aynısından yapılmasının mümkün olmayan çalışmalar olduğuna dikkati çekti.

Haber-Fotoğraf: Büşra Sarıdoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.