Turizm Fakültesi’nde Türk Mutfağı Esintisi
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi her yıl olduğu gibi bu yıl da deneyimli
isimlere ev sahipliği yaptı. Turizm Fakültesi İstiklal Yolu Konferans Salonu’nda Türk
Mutfağı Haftası düzenlendi.
Türk Mutfağı’nın Dünü Bugünü ve Yarını konseptli etkinlik Dr. Öğretim Üyesi Serkan
Çalışkan’ın moderatörlüğü’nde gerçekleşti. Etkinliğe Jura Otel Executive Chef Sercan
Karaçam ve Dedeman Otel Executive Chef Yalçın Oğuz Aydın konuk oldu.
Söyleşi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen’in konuşmasıyla başladı ve
moderatör Dr. Öğr. Üyesi Serkan Çalışkan’ın soru-cevaplarıyla devam etti.
Dedeman Otel Chef Yalçın Oğuz Aydın, sözlerine önce kendi deneyimini aktararak
başlarken, şirket içi denetim, çalışanların güvenliğini korumak gibi konulara değindi.
İş güvenliği ile alakalı gereken güveni alıyor musunuz? sorusunu, deneyimli şefler, iş
hayatlarındaki tecrübelerden örnekler vererek yanıtlarla devam etti.
Türk Mutfağı’ndaki sunumlarla ilgili sorulan soruya Aydın, “Mevcut sunumlarımızı, yörenin
dışına çıkarmak istiyorsak ve ses getirmesini istiyorsak, güncel sunumları takip etmek ve
güncel sunumlara göre hareket etmek zorundayız.” cevabını verdi.
Jura Otel Chef Sercan Karaçam daha önce Kıbrıs’ta çalıştığından bahsederek, öğrencilere
deneyimlerini aktardı. Mutfakta en önemli husus olan hijyen konusuyla konuşmasını devam
eden Karaçam, mutfağa girerken terlik gibi eşyaları giymeyi önererek en basit görünen detaylara bile dikkat edilmesinin öneminden, örneğin alyans gibi takılarla mutfakta çalışmanın
sakıncalarından bahsetti.
Deneyimli isimler konuşmalarında iş hayatı, ambiyansla yemek sunumları, otelde sunum, konaklama, şehir açısından olumlu yanlarına büyük bir parantez açtı.
İş hayatından ve çalışma arkadaşları öneminden, rakipleşme, sınırının dışına çıkma, özgüven,
kendini tanıma gibi çoğu konuya da değinen şefler son sınıf öğrencilerine, staj
tecrübelerinden de bahsederek önerilerde bulundular.
Söyleşi fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Haber-Fotoğraf: Melda Erdoğan