Eğitim Fakültesi’nde ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ Kapsamında Matematik Dersinde Farklılaştırma Atölyesi

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Matematik Dersinde Farklılaştırma Atölyesi Çalışması düzenlendi.

Eğitim Fakültesi’nde ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ Kapsamında Matematik Dersinde Farklılaştırma Atölyesi
23.03.2025
69
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, matematik öğretmenlerine yönelik bir atölye çalışması gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’nın koordinasyonunda düzenlenen etkinliğe, Kastamonu Merkez ilçede görev yapan matematik öğretmenleri katıldı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde matematik derslerinin zenginleştirilmesi ve farklılaştırılmasını amaçlayan atölyede, alanında uzman akademisyenler çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirdi.


Dr. Güler Tuluk, “Zihin Haritaları” konusunu ele alırken, Doç. Dr. İbrahim Kepceoğlu ve Doç. Dr. Mehmet Koray Serin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bağlamında ölçme ve değerlendirme süreçlerine dair bilgiler paylaştı. Öğretim Üyesi Şeyma Şengil Akar, matematiksel modelleme ve problem çözme üzerine bir sunum gerçekleştirirken, Öğretim Üyesi Kadir Yücel Kaya ise matematik eğitiminde yapay zekâ kullanımına dair önemli bilgiler aktardı.
Matematik Eğitiminde Yapay Zekâ Uygulamaları” atölyesinde, yapay zekânın matematik öğretiminde nasıl etkili bir şekilde kullanılabileceği üzerinde duruldu. Öğrenci başarısını artırmada sağlayabileceği katkılar ve öğretim süreçlerinin daha verimli hale getirilmesine yönelik stratejiler aktarıldı. Eğitim süresince, yapay zekâ destekli araç ve uygulamalara dair örnekler sunularak öğretmenlerin bu teknolojileri derslerine nasıl entegre edebilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.


Matematiksel Modelleme ve Problem Çözme atölyesinde ise katılımcılar, grup çalışması yaparak bir matematiksel modelleme problemi üzerinde çalıştı. Problem çözüm sürecinin ardından, gruplar kendi çözüm yollarını sunarak ortak bir tartışma ortamı oluşturdu. Atölye kapsamında, sınıf içi farklılaştırma bağlamında matematiksel modelleme etkinliklerinin nasıl uygulanabileceği üzerine fikirler paylaşıldı.
Zihin Haritaları atölyesinde, bilgi, kavram ve fikirler arasındaki ilişkilerin görsel olarak nasıl ifade edilebileceği ele alındı. Eğitimde etkili bir iletişim aracı olarak haritalama teknikleri tanıtılırken, özellikle “zihin haritalama” yönteminin matematik öğretiminde nasıl kullanılabileceğine dair örnekler incelendi ve uygulamalar yapıldı.


Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM) Bağlamında Ölçme ve Değerlendirme atölyesinde ise TYMM kapsamında belirlenen ölçme ve değerlendirme yaklaşımları tanıtıldı. Katılımcılara yönelik örnek uygulamalar gerçekleştirilerek, bu sürecin derslerde nasıl daha etkili hale getirilebileceği konusunda deneyimler paylaşıldı.
Matematik öğretmenlerine yönelik düzenlenen atölyeler, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılanırken, eğitimde yeni yaklaşımların benimsenmesine katkı sağladı.
Matematik öğretmenlerine yeni bakış açıları kazandırmayı hedefleyen atölye, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Haber Düzenleme: Mustafa Şahin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.