“Anlaşılmak İçin Anlamıyoruz!”

Kastamonu Üniversitesi Psikoloji Topluluğu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Psikolog Yiğit Daimselamet’in katılımıyla “Kadına Şiddetle Mücadele” semineri düzenlendi.

“Anlaşılmak İçin Anlamıyoruz!”
09.12.2022
620
A+
A-

Kadına Şiddetle Mücadele Semineri Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Salonu’nda gerçekleşti. Daimselamet konuşmasına başlarken, “ Böyle anlamlı bir günde burada olduğum için çok mutluyum, aynı zamanda bugün aramızda sadece kadınlar yok erkeklerin de katılım göstermesini çok anlamlı buluyorum.” dedi.

Şiddetin sosyolojik nedenlerinden söz eden Daimselamet, katılımcılara “ Toplumların iletişim biçimlerinin yetersizliği büyük bir problem haline geldi. İletişim çift taraflıdır, bunu güzel bir şekilde kullanabilirsek bazı şeylerin önüne geçebilir miyiz? Evet, peki neden yapamıyoruz?” sorusunu yöneltti. “Karşımızdakini dinlemiyoruz” cevabı alan Daimselamet, “ Bazen bencilce hareket ediyoruz, sadece kendi istediklerimiz olsun istiyoruz. Anlaşılmak için anlamıyoruz. Bu da ne yazık ki bizi birbirimizden uzaklaştırıyor.” diye sözlerine devam etti.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin kadına yönelik şiddetin artmasında büyük rol oynadığını belirten Daimselamet, erkeklerin zihinlerde lider, kahraman, savaşçı gibi kodlanmasının, kadınlardan daha güçlü ve saygın olarak kabul edilmesine sebebiyet verdiğini söyledi.

Daimselamet, “Hep beraber bu süreci aşacağız. Sadece fiziksel ya da cinsel şiddet değil, ekonomik, sözel birçok şiddet türü var ve hiçbirine müsade etmeyin. Kadına şiddetle mücadele sadece bugünle sınırlı kalmamalı, her gün bu şiddetin önüne geçilmesi için hep beraber çalışılması gerekiyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Haber- Fotoğraf: Zehra Aleyna Ünlü/ Aslıhan Kılıç

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.