Turizm Fakültemizde Basın Toplantısı Gerçekleşti

Üniversitemiz, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, 15 Eylül Çarşamba günü basın toplantısı düzenleyerek, planladıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Turizm Fakültemizde Basın Toplantısı Gerçekleşti
17.09.2021
709
A+
A-

Üniversitemiz, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, 15 Eylül Çarşamba günü basın toplantısı düzenleyerek, planladıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Üniversitemizin Turizm Fakültesi Parlayan Yıldız Konukevi’nde düzenlenen basın toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Kasım Yenigün ve basın mensupları katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, selamlama konuşması gerçekleştirerek; “Türkiye’de YÖK tarafından başlatılan misyon farklılaşması çerçevesinde Üniversitemiz Tabiat Turizmi ve Ormancılık alanında ihtisaslaşan bir üniversitedir. Takdir ederseniz ki bunun iki boyutu var. Bir ormancılık, iki tabiat turizmi. Ormancılık alanında Orman Fakültesi, tabiat turizminde de Turizm Fakültesi bizim için lokomotif fakülteler olarak ön plana çıkmaktadır. Kastamonu sahip olduğu değerler itibariyle müstesna bir yere sahiptir. Kastamonu birçok değeri bünyesinde barındıran bir ilimizdir. Elbette bizim de Turizm Fakültesi ve Üniversite olarak isteğimiz, Kastamonu’nun sahip olduğu bu değerleri ve potansiyeli bir katma değere dönüştürmektir. Bu anlamda Turizm Fakültemize pozitif anlamda ayrımcılık uyguluyoruz. Bunun ilk örneği Alptekin Hocamızın buraya gelmesi oldu” şeklinde konuştu.

Toplantının devamında kürsüye çıkan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen Basın ve Üniversite ilişkilerinin Kastamonu için kritik önem taşıdığına vurgu yaptı. Kastamonu’nun turizm alanında gelişmeye açık olduğunun ve büyüme potansiyeli taşıdığının altını çizen Prof. Dr. Sökmen; “Buradaki görevimde yaklaşık 5 buçuk ayı doldurdum. Göreve başladığımdan beri Rektör Hocamızın da desteğiyle Kastamonu’yu karış karış gezdik… Belediyelerimizle, Kaymakamlarımızla, yerel paydaşlarla, her STK ile görüşmeye çalışıyoruz… Turizmin içinden gelen bir insan için Kastamonu tam bir deney mutfağı çünkü işlenmemiş vaziyette dolayısıyla burada yapılacak çok iş var. Akademisyen arkadaşlarla birlikte ciddi işlere giriştik. 2018 yılında Kastamonu Üniversitesi, İhtisas Üniversiteleri Projeleri’ne dahil olmuş fakat biz Tabiat Turizmi alanında ihtisas sahibi tek üniversiteyiz. Bir ikinci üniversite yok Türkiye’de tekiz” ifadelerini kullandı.

Avrupa ile rekabet edebilecek ders programları hazırladıklarını ve yüzde yüz İngilizce Turizm İşletmeciliği Programı açtıklarını söyleyerek, programdan mezun olan öğrencileri Türkiye’de her otele ya da ilgili yerlere yerleştirebileceklerini kaydeden Prof. Dr. Sökmen, Kastamonulu gençleri bu programa yönlendirme çağrısında bulundu. Dekan Sökmen, fakültenin akademik kadrosu hakkında bilgi vererek, devam etmekte olan ihtisas projelerine de değindi.

Turizm Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Aydoğan Aydoğdu da, 25-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Kastamonu Tabiat Turizmi Sempozyumu hakkında bilgi verdi.  Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Gazeteciler Cemiyet Başkanı Erkan Yılmaz’a plaket takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.