”Bir Hevesle Başlar Tek Nefesle Biter”

Uyuşturucu maddelerin insan sağlığı üzendeki etkisine dikkat çekmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Kastamonu’ya Narkotik Eğitim Tır’ı geldi

”Bir Hevesle Başlar Tek Nefesle Biter”
26.10.2022
359
A+
A-

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü organizasyonluğuyla madde kullanımı ve bağımlılık ile ilgili doğru bilinen yanlışlara dikkat çekerek kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Narkotik Eğitim Tır’ı faaliyet gösterdi.

 Kastamonu Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Narkotik Eğitim Tır’ı ile iş birliği yaparak uyuşturucu ile mücadele kapsamında eğitim verdi. Cumhuriyet Meydanı, Kuzeykent Mahallesi ve Tosya olmak üzere üç ayrı noktada vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmaları gerçekleşti.

Narkotik Eğitim Tırı’nda düzenlenen eğitim ve bilgilendirme etkinliğine Vali Avni Çakır, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay ve İl Protokolü ziyarette bulundu.

‘’Her Şey Bir Hevesle Başlar Tek Nefesle Biter’’ başlığıyla yola çıkan Narko Tırı’nda velilere, yetişkinlere, üniversite, lise ve alt grubundaki öğrencilere yönelik verilen eğitimde sözel ve görsel metotlar kullanıldı. Tır içerisinde, özel olarak oluşturulmuş 40 metrekarelik modern salonda 12 adet dokunmatik ekran ve uzman polis memurları tarafından uyuşturucu madde kullanımının insan vücudu üzerindeki etkileri ayrıntılı şekilde anlatıldı.

Verilen eğitimde madde kullanımının zararları, kullanıcı profilleri, kişilik ve fiziksel değişim, madde kullanımına iten unsurlar, En İyi Narkotik Polisi Anne ve Uyuma Projeleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Haber-Fotoğraf: Necla Tutuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.