“Diyalog” Resim Sergisi Açıldı

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Sümeyra İlhan’ın eserleri Saray Hamamı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilendi.

“Diyalog” Resim Sergisi Açıldı
10.01.2023
573
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Sümeyra İlhan’ın “Diyalog” isimli kişisel resim sergisi Saray Hamamı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Sergide doğa teması kapsamında gerçekleştirilen 23 eser yer aldı. Eserlerinin hikayelerini anlatan İlhan, şu ifadeleri kullandı: “Doğanın sanatçı üzerinde bıraktığı etkileri farklı perspektiflerden sunan çalışmalar, biçimci bir anlayış ve yapılandırma mantığı ile kurgulandı. Doğanın tahribatı, dönüşümü eserlere yön veren alt başlıklar olarak temellendirilmiştir. Farklı zaman ve mekanları bir yüzeyde birleştiren eserler geçmiş ve şimdi arasında bir ilişkiyi ortaya koyarken, mekanlar arasında yaşanan dönüşüme vurgu yapmakta. İnsan figürüne yer verilmeyen resimler, doğanın kendiliği üzerinden bir sorgulama yapmaya olanak sağlamakta.”

Yoğun ilgi gösterilen sergiye Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü’nden Prof. Serkan İlden, Doç. Dr. Metin Uçar, Grafik Tasarım Bölümü’nden Doç. Dr. Burak Erhan Tarlakazan, Doç. Dr. Elif Tarlakazan, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden Doç. Ruhi Konak, Doç. Muhammet Bilgen, Seramik ve Cam Bölümü’nden Prof. Seyhan Yılmaz, Doç. Dr. Müjde Gökbel, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü’nden Doç. Ezgin Yetiş, Müzikoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Sıtkı Akarsu başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve sanatsever katıldı.

Sergide Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü, Resim Bölümü ve Müzikoloji Bölümü Dr. Sümeyra İlhan’a kendi adlarına çiçek takdiminde bulundu. Sergi ikram ve fotoğraf çekimi eşliğinde sürdü.

Haber-Fotoğraf: Şuheda Aydın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.