“Ekip Çalışması ve Liderlik Eğitimi”

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Ekip Çalışması ve Liderlik Eğitimi” düzenlendi.

“Ekip Çalışması ve Liderlik Eğitimi”
28.11.2022
496
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Prof. Dr. Aysun Kanbur, “Ekip Çalışması ve Liderlik Eğitimi” düzenledi. Kastamonu Gençlik Merkezi’ne bağlı Kuzeykent Kampüsü Genç Ofis’te gerçekleşen eğitime öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Öğrenciler, eğitim öncesi uygulama kapsamında gruplara ayrıldı ve kendi içlerinde sorunları ele aldı. Prof. Dr. Aysun Kanbur gruplara ayrılan öğrencilerin yanına giderek tek tek yardımcı oldu.
Gruba ayrılan öğrencilerin sorunlarını dinleyen Prof. Dr. Aysun Kanbur, ” Grup olmak dediğimizde aklımıza ilk olarak ortak amaçlar gelir. Siz bu gruplarda bir ortak amaç buldunuz. Herkes fikrini söyledi, iyi bir iletişim yakaladınız. Grup içerisinde herkes kendi yeteneğini gruba yansıtabilsin isteriz. Aranızda birçok kişiydiniz ama bir kişiyi konuşmacı seçtiniz. O zaman grup içerisinde roller önemlidir. Roller yerimizi belirliyor, davranış kalıplarımızı geliştiriyoruz. Hayatta da bu böyle, gruplarda da böyle, iş yaşamında da böyledir.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Aysun Kanbur, eğitimde, ‘Grup olmak nedir?’, ‘Grup ve takım olmak arasındaki farklar nelerdir?’, ‘Yönetici ve lider arasındaki farklar nelerdir?’ ‘Liderin özellikleri nelerdir?’ gibi konulardan söz etti.

Eğitim, Prof. Dr. Kanbur’un, öğrencilerden gelen soruları yanıtlamasının ardından sona erdi.

Haber-Fotoğraf: Mahmut VURAL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.