Gezici Festivalde İkinci Gün

Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen 26. Gezici Festival’in ikinci gününde, 4. Sokaktaki Pansiyon, Zuhal, Okul Tıraşı ve Anadolu Leoparı filmleri izleyicilerle buluştu.

Gezici Festivalde İkinci Gün
07.12.2021
656
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen 26. Gezici Festival’in ikinci gününde, 4. Sokaktaki Pansiyon, Zuhal, Okul Tıraşı ve Anadolu Leoparı filmleri izleyicilerle buluştu. Büyük beğeni toplayan filmlerin gösteriminin ardından yapımcı, yönetmen ve oyuncularla söyleşiler gerçekleştirildi.

Göçmenlerin yalnızlıklarını ele alan 4. Sokaktaki Pansiyon filmi hakkında konuşan yapımcı Olena Yershova, filmin Bulgaristan’dan Oscar’a aday adayı olarak gösterildiğini belirtti. Kariyeri boyunca 11 yapıma imza attığını ve 200’ün üstünde ödüle sahip olduğunu ifade eden Yershova, festivale gelen öğrencilere birtakım tavsiyelerde bulunarak, sinemanın para için değil sanat için yapılmasını gerektiğini, bu işte başarılı olabilmenin ön koşulunun mesleği sevmek olduğunu vurguladı.

Yershova’nın yapımcılığını üstlendiği Anadolu Leoparı da seyirciler tarafından ilgiyle karşılandı. Soyu tükenmenin eşiğinde olduğu için koruma altında olan ihtiyar bir Anadolu Leoparı’nın hayvanat bahçesinde bulunmasını konu alan filmin başrol oyuncularından İpek Türkan Kaynak ve yönetmen Emre Kayış festivalde yer aldılar.

Sıradan bir hayat süren, üst/orta sınıfa mensup bir kadının bir gece duyduğu kedi sesiyle değişen hayatını konu edinen, Nazlı Elif Durlu’nun ilk uzun metrajlı filmi Zuhal, günün ikinci filmi olarak perdeye yansıdı. Gerçek yaşamdan esinlenerek kurgulanan filmin yönetmeni Durlu, gösterim sonrası yaptığı söyleşide, gördüğü ilgiden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. 

Ödüllü senaryosuyla dikkatleri toplayan Okul Tıraşı, günün üçüncü filmi olarak gösterime sunuldu. Film sonrası söyleşide yönetmen Ferit Karahan ve senarist Gülistan Acet seyircilerin sorularını yanıtladı. Karahan, uzun yıllar yatılı okulda okuduğunu dile getirerek, filmin senaryosunun yazım aşamasında, kendi deneyimlerini göz önünde bulundurduğunu, senaryo ve çekimlerini bu olay üzerine kurguladığını vurguladı. Gezici Festival Direktörü Ahmet Boyacıoğlu, bu yıl 58’ncisi düzenlenen Altın Portakal Film Festivalinde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Senaryo Ödülü  ve En İyi Film Ödülü’nü “Okul Tıraşı” filmiyle Ferit Karahan ve Gülistan Acet’e verildiğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.