“Hayatlarımız Sallanmasın”

Üniversitemizde, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen “Hayatlarımız Sallanmasın” adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu.

“Hayatlarımız Sallanmasın”
14.10.2022
518
A+
A-

Üniversitemiz Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda AFAD tarafından düzenlenen “Hayatlarımız Sallanmasın” adlı tiyatro oyunu izleyenlerle buluştu. Oyunda deprem başta olmak üzere doğa olayları esnasında yapılması gerekenler, iletişime geçilecek merciler gibi konulara değinildi. “Afet Farkındalık Tiyatrosu” sloganıyla sahnelenen oyun izleyenlerden tam not aldı.

Gazete Kampüs’e konuşan Kastamonu AFAD Arama Kurtarma Teknisyeni Remzi Yeşilçimen, sergilenen tiyatro oyunundaki temel amacın tüm kesimleri afetlere karşı bilinçlendirmek olduğunu vurgulayarak “Biz de AFAD olarak Kastamonu ilimizin koordinesinde görev aldık. Bu oyunun temeli afetler sırasında doğru davranış şekillerine izleyiciye tiyatroyla aktarmak… Bizim kendi eğitimlerimizde de afet farkındalık eğitimlerimizde de bahsettiğimiz konular burada birebir tiyatro sahnesinden seyircilere aktarılıyor… ” ifadelerini kullandı.

Haber- Fotoğraf : Mahmut Vural – Mübeyyen Kaçar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.