“Her Şey Bir Fikirle Başlar”

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğu Girişimcilik Söyleşisi gerçekleştirdi.

“Her Şey Bir Fikirle Başlar”
12.03.2024
207
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğu’nun “Her şey bir fikirle başlar” mottosu ile başlattığı Girişimcilik Söyleşileri etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ilk söyleşiye LYPTUS Yazılım ve Danışmanlık Firma Kurucusu ve İşletme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yücel konuşmacı olarak katıldı.


Söyleşiye “Her şey bir hayal ile başlar” mottosunun girişimcilik için önemini vurgulayarak başlayan Dr. Yücel, hayal etmeden ve kararlılıkla hayallerinin peşinden gitmeden başarıya ulaşmanın mümkün olmayacağını ifade etti. Ayrıca girişimcilerin zihin haritasında olumsuzlukların değil, olumlu ifadelerin yer aldığını söyleyen Dr. Yücel, girişimciliğin zorlu bir yolculuk olduğunu ve pes etmeden hayallerinin peşinden koşanların başaracağına dikkat çekti.


Dr. Yücel, girişimci adaylarının teknolojik konularda yenilikçi bakış açısı kazanmalarının önemli olduğunu vurguladı. Söyleşide öğrencilerin merak ettiği sorulara da cevaplar veren Dr. Mustafa Yücel, girişimci olmanın kamu ve özel sektör istihdamına çok önemli bir alternatif olduğunun altını çizerek sözlerini sonlandırdı.
Söyleşi sonunda Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğu yönetimi ve akademik danışmanı Doç. Dr. Erol Tekin tarafından Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yücel’e teşekkür belgesi takdim edildi. Topluluk üyeleri Girişimcilik Söyleşileri’nin devam edeceğinin ve her sektörden girişimcilik hikayelerini öğrenci arkadaşları ile buluşturmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarının altını çizdi.


Haber-Fotoğraf: Aslıhan KILIÇ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.