KASMEK TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU’NDAN YEŞİLÇAM FİLM MÜZİKLERİ KONSERİ

KASMEK Türk Sanat Müziği Korosu Yeşilçam Film Müzikleri Konseri düzenledi.

KASMEK TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU’NDAN YEŞİLÇAM FİLM MÜZİKLERİ KONSERİ
13.03.2024
91
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Bölümü yüksek lisans öğrencisi Sait Demir’in şefliğinde düzenlenen konser Kastamonu Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konsere Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kastamonu Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi (KASMEK) tarafından gerçekleştirilen konser, Cahit Berkay’a ait olan Al Yazmalım ve Devlerin Aşkı besteleri ile başlatıldı. Türkan Şoray’ın Buruk Acı adlı eserini seslendirmek üzere solist Turan Tiryaki sahneye davet edildi. Konserde sırasıyla “Bak Yeşil Yeşil”, “At Kadehi Elinden”, “Kalbimi Kıra Kıra”, “İçin İçin Yanıyor Bu Gönlüm”, “Aşkın Kanunu”, “Sevemez Kimse Seni”, “Adora Meyhanesi”, “Boş Çerçeve”, “Sevemedim Kara Gözlüm”, “Oy Oy Birtanem”, “Ateş Böceğim misin”, “Mavi Boncuk” besteleri seslendirilirken Op.Dr. R. Galip Vidinlioğlu’na “Senede Bir Gün” adlı eser armağan edildi. Konser, “Senden Başka”, “Sen Gidince Bak Neler Oldu”, “Hayat Bayram Olsa”, “Fesupanallah” besteleriyle son bulurken, koro şefi Sait Demir’e plaketini vermesi için Vidinlioğlu sahneye davet edildi.

KASMEK Türk Sanat Müziği korosunun repertuarları ile gönüllere dokunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, “Hangi parçaların seslendirileceğini bilmiyordum. Film müziği denince aklıma ‘Senede Bir Gün’ geliyor.Bu bana sürpriz oldu.Tabi buluşmalar senede bir gün olmamalı, gönül gönüle hep birlikte olmalıyız. Senede her gün buluşalım… Herkesin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum. İnşallah dinleyicilerimize güzel anlar yaşatmışızdır.” diyerek sözlerini bitirdi.

Haber/Fotoğraf: İnci ALDEMİR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.