Kastamonu Üniversitesi “Bebek ve Çocuk Kütüphanesi” Açıldı

Kastamonu Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi “Bebek ve Çocuk Kütüphanesi” açıldı.

Kastamonu Üniversitesi “Bebek ve Çocuk Kütüphanesi” Açıldı
13.06.2023
871
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi’nde “Bebek ve Çocuk Kütüphanesi” açıldı. Açılışa Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Kasım Yenigün, Fakülte dekanları, Meslek Yüksekokulu müdürleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Ilgaz Anaokulu’ndan çocuklar katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Berat Ahi şu ifadelerini kullandı: “Bugün burada açmış olduğumuz kütüphane aslında çocukların kendilerini keşfetmesi, insanlarla ve diğer tüm canlılarla empati kurabilmesi için çok büyük önem arz ediyor. Kapımızda gördüğünüz keşfet yazısını çocukların birey olarak kendini keşfetmesini sağlamak için yazdık. 12 farklı okuldan çocuklarımızı ağırlayacağız. Buradan mutlu ayrılan her çocuk emek ve çabanın değdiğine kanıt oluyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nin açılışını Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ve çocuklar gerçekleştirdi. Prof. Dr. Topal, “Kütüphanemizin açılması ilimiz ve üniversitemiz için çok kıymetlidir. Berat hocam başta olmak üzere emeği geçen bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle bu mekan seçildi, zira üniversite öğrencilerimizin eğitim amaçlı kullandığı kütüphanemizde çocuk sesleri duyulmasını arzu ettik ve uygun olduğuna kanaat getirdik… Üniversitemiz diğer üniversitelere örnek teşkil edecek. Bu vesile ile hayırlı olsun diyorum…” şeklinde konuştu.

Programın devamında Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Nevzat Şensizoğlu tarafından kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.


Kastamonu Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Dr. Hacer Hancı danışmanlığında, bölüm öğrencilerinin hazırladığı “Çocuk Kitap Tasarım Sergisi” program kapsamında ziyaret edildi.


Program fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber/Fotoğraf: Ayşe TAŞDELEN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.