Kastamonu Üniversitesi Gazze’ye Destek İçin Yürüdü

Kastamonu Üniversitesi İsrail’in Filistin halkına yönelik aylardır süren saldırısını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Kastamonu Üniversitesi Gazze’ye Destek İçin Yürüdü
10.05.2024
97
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünden başlayan yürüyüşe, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Kasım Yenigün başta olmak üzere fakülte dekanları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.


Yürüyüş, “Müslüman zulme boyun eğmez”, “Özgür Kudüs, özgür Filistin”, “Bebek katilisin İsrail”, “Kastamonu Üniversitesi tek yürek”, “Çocuklar uyurken sessiz olunur ölürken değil” gibi sloganlar eşliğinde Kuzeykent Kampüsü Merkez Yemekhane önüne kadar devam etti.


Yürüyüşün sonunda, öğrenciler adına İlahiyat Fakültesi öğrencisi Taha Kanbolat şu ifadelerle tüm dünyaya çağrıda bulundu: “Bu konudaki kararlılığımızı bildiriyor, İsrail’in her ne pahasına olursa olsun mutlak surette etkisiz hale getirilmesi için tüm dünyaya çağrıda bulunuyoruz. Kastamonu Üniversitesi olarak Gazze’deki bu soykırımın ve işgalin durdurulmasını, bölgenin sahiplerine bırakılmasını ve büyük felaketler yaşanmaması için acilen sınırda bekleyen bütün insani yardımların bölgeye girmesini ve Gazze’nin en kısa zamanda yeniden imar edilmesini istiyor, yüzyılın bu en büyük katliamını ve soykırımını yapanları ve onları destekleyenleri kınıyor, bu soykırımı durdurmak için vicdanının sesini dinleyen dünya akademisyenleri ve öğrencilerinin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.”

Kanbolat, “Unutulmamalıdır ki bugün hedefte bulunan ve soykırım toprağı haline gelen Filistin, zalim İsrail devleti için bir sonun başlangıcı olmazsa, bu zulüm ateşi yakın gelecekte tüm dünyayı yakacaktır. Başta milletimizle birlikte bütün Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere vicdan ve sağduyu sahibi tüm insanlık, bu tarihi ve vicdani sorumluluğun gereğini yapmalıdır. İnsanlık onurunu kurtarmak için dünya devletlerini Gazze’de yaşanan asrın felaketi bu soykırımı derhal durdurmaya ve son vermeye davet ediyoruz.” dedi.
Kanbolat, boykot ve protestolarını Filistin’deki soykırım son bulana kadar devam ettireceklerini de belirtti.

Basın açıklamasının ardından Gazze için dua edildi. Etkinliğin sonunda video gösterimi gerçekleştirildi.

Haber: İnci ALDEMİR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.