Kış Geldi, Aktarlar Hareketlendi

Kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar aktarların yolunu tuttu.

Kış Geldi, Aktarlar Hareketlendi
15.12.2022
384
A+
A-

Havaların soğumasıyla artan hastalıkların çaresini insanlar alternatif tıp yöntemlerinde aramaya başladı. Mevsim geçişlerinde yaşanan gribal enfeksiyon hastalıklarından uzaklaşmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyen kişiler aktarların yolunu tuttu. Hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar en çok ıhlamur ve karışım çaylarını tercih ediyor.

Kastamonu’da 19 yıldır aktarlık yapan Adem Karaduman, mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmek için vatandaşlara, ıhlamur, karışım çayları, kış çayı, propolis, atom çayı, çörekotu yağı, macun, ayva yaprağı, adaçayı, hatmi çiçeği çayı, okaliptüs yağını ve geçmeyen öksürüklere karşı da andız pekmezini önerdi. 

Ihlamur Kaynatılmaz!

Bitki çaylarının tüketim miktarlarından bahseden Karaduman, “Yanlış bilinen bir yöntem var. Ihlamur kesinlikle kaynatılmaz. Bitkinin narin bölgeleri, yaprakları demlenir. Bitkinin kökleri, dalları, sert kısımları kaynatılır. Bir su bardağı kaynamış suya bir tutam ıhlamur atıyoruz. 10 dakika bekletip süzüyoruz. Şekersiz tüketilmeli… ” şeklinde konuştu.

Fotoğraf/Haber: Gizem Azboy-Reyyan Özen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.