REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK TOPLULUĞU FİLM ANALİZİ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğrenci Topluluğu
film analizi etkinliği düzenledi.

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK TOPLULUĞU FİLM ANALİZİ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ
10.01.2023

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği film analizi etkinliği David
People’da yapıldı. Etkinliğe Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Araştırma Görevlisi, aynı
zamanda topluluğun akademik danışmanı Dr. Murat Konuk ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte Siyah Kuğu (Black Swan) filminin analizi yapıldı. Başroldeki karakterin davranışlarının sebepleri sonucunda ne tür olayların geliştiği, çevresindeki insanlara karşı nasıl bir etkisi olduğu ve bu hastalıklarla nasıl başa çıkılması gerekildiği konuşuldu. Etkinlikte öğrencilerin film hakkındaki yorumları dinlendi. Soruları Dr. Murat Konuk cevapladı.
Gazete Kampüs’e konuşan Konuk, “Öğrencilerimizin aktif sosyalleşebileceği, kültürel faaliyetlere katılabileceği bir topluluk kurduk. Bölüm öğrencilerimizin aktif çalıştığı bizim alana yönelik çalışmalar yaptığımız bir öğrenci birlikteliği oldu. Doğal olarak her yıl benzer etkinliklerimiz var. Klasikleşmiş PDR Günleri gibi bazı genel gezilerimizi her yıl gerçekleştiriyoruz, her sene bazı yenilikler koyuyoruz. Film analizi, vaka analizi ve kitap-roman analizleri gibi karakterleri analiz ettiğimiz etkinlikleri yürütebileceğimiz bir sürece girdik. Öğrenci arkadaşlar gönüllü çalıştığında güzel şeyler ortaya çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABER: Ayşe TAŞDELEN
FOTOĞRAF: MERYEM KARAKUŞ- Ayşe TAŞDELEN