“Sanattan Kareler” Sanatseverlerle Buluştu

Uluslararası katılımcıların eserlerinin de yer aldığı “Sanattan Kareler” sergisi sanatseverlerle buluştu.

“Sanattan Kareler” Sanatseverlerle Buluştu
17.04.2023
589
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü tarafından Dünya Sanat Günü’ne özel düzenlenen “Sanattan Kareler” sergisi sanatseverlerle buluştu.

Kastamonu Tarihi Saray Hamamı’ndaki Kastamonu Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılışı yapılan sergiye, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Erhan Tarlakazan, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 

Arş. Gör. Dr. Sofya Cihan Canbolat ile Arş. Gör. Elif Arzen Demirel İnal’ın  küratörlüğünü yaptığı sergide 8 ülkeden 350’ye yakın eser yer aldı. 

Bölüm tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen sanatsal etkinliklerin uluslararası düzeyde etkileşim sağladığını söyleyen Doç. Dr. Burak E. Tarlakazan, “Bu sergi, içinde yaşadığımız dünyayı kaotikleştiren, savaşan-öldüren-yok eden, ötekileştiren, ayrıştıran, görmezden gelen, çevreyi kirleten, doğaya ve canlılara zarar veren, metalaştıran, sömüren insanlara; insanlığını unutanlara ve yaşanan tüm olumsuzluklara inat, sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünü göstermek adına farkındalık yaratabilmek için düzenlenmiştir” ifadelerini kullandı. Doç. Dr. Tarlakazan, düzenledikleri etkinliklere ulusal ve uluslararası gösterilen yoğun katılım ve ilginin hem Kastamonu’ya hem Kastamonu Üniversitesi’ne büyük katkı sağladığını belirtti.

Sergi, 18 Nisan 2023 tarihine kadar Kastamonu Tarihi Saray Hamamı’nda ve www.artanddesignplatform.com adresinden çevrim içi olarak izlenebilecek.

Haber/ Fotoğraf: Gizem Azboy

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.