Üniversitemizde Terörle Mücadelede Farkındalık Etkinliği

Kastamonu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından üniversitemiz öğrencilerine yönelik, 18- 22 Ekim 2021 tarihleri arasında sürecek “Terörle Mücadele Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri” etkinliği başladı.

Üniversitemizde Terörle Mücadelede Farkındalık Etkinliği
19.10.2021
594
A+
A-

Üniversitemiz ve Kastamonu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü işbirliğinde, terör altyapısına yönelik farkındalık kazandırmak amacıyla, 18- 22 Ekim 2021 tarihleri arasında tüm fakültelerde düzenlenecek “Terörle Mücadele Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri” İletişim Fakültesi’nde başladı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları tarafından yapılan ve yoğun ilgi gören etkinliğin odağında, öğrencilerin suç işleyen kişi ve örgütler için önemli bir kaynak olarak görülmesi yer aldı.  

Polis memurları, suç odaklarının hemşerilik, arkadaşlık bağı, dini inanç ve değerleri kullanarak öğrencileri çeşitli yurt, pansiyon vb. barınma yerlerine götürmeye çalışabileceklerini, sosyo-kültürel faaliyet adı altında düzenlenen yasadışı etkinliklere öğrencileri de dâhil etme potansiyeli taşıdıklarını vurguladılar. Özellikle üniversitemize yeni başlayan öğrencilerin, üniversite personeli dışındaki kişi ya da kişilerden yardım almamaları gerektiği konusunda uyarıda bulunarak, soru ve ders notu verme bahanesiyle yaklaşanların da art niyet barındırabileceklerine dikkat çektiler.     

Yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla üniversite yönetimleri ile işbirliği içinde bulunduklarını kaydeden memurlar, eğitim-öğretim ortamında huzur, güven ve emniyetin tesisi için öğrencilerin yanında olduklarını belirttiler. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.