YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Kastamonu Üniversitesi’nde

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı ” Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Kastamonu Üniversitesi’nde
19.12.2022
425
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve 22 üniversite rektörünün katılımıyla “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” kapsamında düzenlenen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite Ziyareti” Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ile YÖK Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Muhammet Adak, ihtisas üniversitelerinin rektörleri ve rektör yardımcıları, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin ve diğer fakülte dekanlarının eşlik ettiği programda Başkan Prof. Dr. Özvar öğrenciler ile de buluştu.

İlahiyat Fakültesi Abdülhalik Oğuz Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılışında Kastamonu Üniversitesi’nin ihtisas alanı olan ormancılık ve tabiat turizmi sahasında yapılan çalışmaları anlatan tanıtım filminin gösterimi gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi ve ihtisas sahası olan ormancılık ve tabiat turizmi alanında yapılan çalışmalar ve devam eden faaliyetler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ne ilişkin bilgilendirme sunumunun ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, kürsüye çıktı.

Prof. Dr. Özvar, konuşmasında, “Bölgesel kalkınma odaklı üniversitelerimizin toplam yüz yüze öğrenci sayısı, 2006 sonrası kurulan 60 devlet üniversitemizin toplam yüz yüze öğrenci sayısının yüzde 45’i, toplam öğretim üyesi sayısı ise 2006 sonrası kurulan devlet üniversitelerimizin toplam öğretim üyesi sayısının yüzde 39’u kadardır. Bu şekilde bölgesel kalkınma odaklı üniversitelerimiz, eğitim öğretim açısından önemli yükü üstlenmiş görülmektedir.” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından İlahiyat Fakültesi Abdülhalik Oğuz Konferans Salonu’nda öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Özvar, gençlere tavsiyelerde bulunarak yabancı dil ve yazılım öğrenmelerini hatta başka lisans programlarının derslerine girmelerini söyledi.

Program öğrencilerin Prof. Dr. Özvar’a yönelttiği soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.

Haber/ Fotoğraf: Gizem Azboy- Necla Tutuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.