Devfest 2022 Etkinliği Düzenlendi

Kastamonu Üniversitesi Yazılım Geliştirme Topluluğu, Google Developer Students Club Devfest2022 etkinliğini düzenledi.

Devfest 2022 Etkinliği Düzenlendi
30.12.2022
584
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Yazılım Geliştirme Topluluğu tarafından “Google Developer Students Club Devfest2022” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe konuk olarak Beyza Sunay Güler-Keynote, Caner Türe-Jetpack Compose, Onur Can Karaman-Predict the Future, Emine Çankaya-Machine Learning 101, Rumeysa Kara-Deep Learning&JAW/Flax, Abdullah Oğuz-Mobile Development Path From Zero to One katıldı.

Google Developers Students Club Kastamonu Üniversitesi lideri Asude Şenözlüler, etkinliğin amacını şu cümlelerle açıkladı: “Devfest etkinlikleri Developer Groups ekiplerinin organize ettiği Google tarafından yazılım ve bilişim dünyasına merak yönlerini bir araya getirmek üzere her yıl düzenlenir. Ülkemizde birçok şehirde düzenlenen Devfest etkinliğinde amaç, sürekli değişim içerisinde olan teknoloji ve yazılım dünyasındaki yenilikleri teknoloji severlere eğlenceli bir şekilde anlatmak ve bilgi alışverişinde canlı tutmaktır.’

Programa ilk olarak Beyza Sunay Güler online olarak katıldı. Katılımcılara topluluklar hakkında bilgi veren Güler, ”Google Developer Groups, GDG Cloud, Women Teachmakers ve Developer Students Club olarak toplam 4 tane topluluğumuz var. Hepsi de tamamıyla gönüllülük esaslı programlar ve buradaki insanlar Google teknolojileri ile ilgilenen, geliştiren ve topluluğa katkı sağlayarak bir ekosistem oluşturmak isteyen insanlardan oluşuyor” ifadelerini kullanarak toplulukların Google üzerindeki önemine değindi.
Yapay zekâ hakkında bilgiler veren Onur Can Karaman ise ”Klasik bir yapay zekâ geliştirmek isterseniz 4 aşamadan oluşmanız gerekiyor. Öncelikle veriyi hazırlamanız gerekiyor; bunu için tensorflow data’yı veya kendi verilerinizi kullanabilirsiniz. Model oluşturmanız ve daha sonra eğitiminizi tamamlamanız gerekiyor. Burada önemli olan dağıtım stratejisi ve en son aşama veriyi kaydetmek” şeklinde konuştu.


GDSC Karatekin Üniversitesi Lideri Emine Çankaya, makine hakkında bilgiler verdi. Makine öğrenmek ve yapay zeka arasındaki farka değinen Çankaya, ”Makine öğrenmesi insanların düşünme, öğrenme tarzlarını anlayıp ona göre taklit etmeye çalışan bir tiptir. Yapay zeka bunların en genel kapsamlı olarak anlatılış biçimi diyebiliriz. Derin öğrenmede bunu çok katmanlı sinir ağlarıyla yapıyor.’ ‘Makine öğrenme tiplerine geldiğimizde denetimli öğrenme, denetimsiz öğrenme, yanıt denetimli öğrenme ve pekiştirmeli öğrenme vardır.” dedi. Çankaya, denetimsiz öğrenmeyi ise şu örnekle açıkladı: ”İnternette kahve makinesi arattınız baktınız ve fiyatlar pahalı geldi çıktınız, kahve makinesiyle alakası olmayan başka bir siteye girdiğinizde önünüzde kahve makinesi reklamları çıkıyor ve bu tamamen denetimsiz öğrenmeyle alakalı bir şey.”

Program öğrencilerin konuklara yönelttiği soruların cevaplanmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber/Fotoğraf: Nisa ÇİL – Rümeysa YETİM

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.