“Eskimeyen Eller” Sergisi Kastamonu Halkıyla Buluştu

Geçen dönem Dr. İlknur Kılınç öncülüğünde Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde sergilenen “Eskimeyen Eller” fotoğraf sergisi bu dönem de Kastamall AVM’de açıldı.

“Eskimeyen Eller” Sergisi Kastamonu Halkıyla Buluştu
16.12.2022
645
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf Atölyesi öğrencileri tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin konu edindiği “Eskimeyen Eller” fotoğraf sergisi Kastamonu halkının beğenisine sunuldu. Kastamall AVM’de düzenlenen sergi açılışına Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinoğlu, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, Dr. Öğretim Üyesi İlknur Kılınç, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Eserleri tek tek inceleyen Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, eskimeye yüz tutmuş meslekleri gündeme getiren böyle bir sergi düzenledikleri için öğrencilere teşekkür etti.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, öğrencilerin çektiği fotoğraflardan oluşan serginin Kastamonu Üniversitesi’nin ardından tüm Kastamonu halkının beğenisine sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Çetin, İletişim Fakültesi’nin Kastamonu Kampüs TV’de yayınlanan “Şehrimizin Sesi” programı ve Gazete Kampüs haberlerinin içerikleriyle de şehir ile işbirliği halinde olduğunun altını çizdi.

Dr. İlknur Kılınç ise sergi hakkındaki düşüncelerini şu cümlelerle dile getirdi: “Kültürel değerlerimizin korunması, kuşaktan kuşağa aktarılmasında önemli unsurlardan biri olan geleneksel el sanatlarımız modernleşme, tüketim kültürü, günümüzde değişen dünya koşulları ve gelişen teknoloji nedeniyle unutulma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Amacımız bu şartlara rağmen hala yaşatılan, yaşatılmaya çalışılan mesleklere ve yerel değerlere dikkat çekmekti. İletişim Fakültesi bünyesinde yürütücülüğünü üstlendiğim Fotoğraf Atölyesi’nin ilk sergisini atölyenin ilk üyeleri olan öğrencilerimle hazırlamak çok keyifli bir o kadar da stresli ve yorucu idi. ‘Eskimeyen Eller’ sergimiz ilk olarak 7 Haziran 2022 tarihinde Fakültemizde sergilendi. Sergimizi daha sonra Kastamonu halkı ile de buluşturmak için Kastamall AVM’de de açmaya karar verdik.”

Sergide, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencileri Mehmet Ali Çetinkaya ve Tayfun Doğan çektikleri fotoğrafların hikayelerini misafirlere anlatmak için eserlerinin başında bulundu.

Haber: Zehra Aleyna ÜNLÜ – Mert Can BAŞCAN

Fotoğraf: Enes ÖZCAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.