’’Kadınlar Da Oradaydı’’

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ramazan Alabaş’ın araştırmacı olarak yer aldığı ‘’Kadınlar Da Oradaydı’’ isimli TÜBİTAK projesi başarıyla sonuçlandı.

’’Kadınlar Da Oradaydı’’
04.11.2022
776
A+
A-

TÜBİTAK SOBAG 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ramazan Alabaş’ın araştırmacı olarak yer aldığı “Tarih Eğitiminin İyileştirilmesi” kategorisinde değerlendirilen ‘’Kadınlar Da Oradaydı’’ adlı projesi başarıyla sonuçlandı.

Sosyal Bilgiler ve Tarih öğretiminde kadınları daha görünür kılmayı amaçlayan projede, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemindeki öncü kadınlar üzerinde duruldu.  Proje kapsamında Sosyal Bilgiler, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük gibi derslerin müfredatına uygun olarak; oyunlar, videolar, animasyonlar, müzik klipleri, çalışma kitapları, etkinlik sayfalarında çizgi romanlar, çözümlemeli öyküler, resimli öyküler, resimli biyografiler, infografik posterler gibi bilgi birikimini görsel olarak sergileyen materyaller hazırlandı.

Bu öğretim materyalleri proje için açılan  https://kadinlardaoradaydi.com adresindeki “Materyaller” sekmesi altında açık erişime sunuldu.

Haber Düzenleme: Necla Tutuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.