Eğitim Fakültemizden Sağlık Çalışanlarına Destek

Eğitim Fakültemizden Sağlık Çalışanlarına Destek
08.04.2020
1.037
A+
A-

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, sağlık çalışanları için envanterinde kayıtlı 3D yazıcılarıyla siperli maske üretiyor.

Öğretim üyelerimiz tarafından üretilen delikli asetat, lastik ve 3D yazıcıdan basılan bir aparattan oluşan siperli maskeler, koronavirüsle mücadelede hastayla etkileşim halinde olan sağlık personellerinin tehditlere karşı korunmaları amacıyla yapılıyor. Maskeler sayesinde sağlık personeliyle hasta arasına şeffaf bir duvar çekiliyor ve eli yüze götürme alışkanlığını da ortadan kaldırmış oluyor.

Bu kapsamda yapılan çalışmalarla alakalı açıklama yapan Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hafife Bozdemir Yüzbaşıoğlu; “Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Türkiye’de de etkili olan Covid-19 salgınıyla mücadelede görev yapan sağlık personelimize destek olmak amacıyla biz de Üniversitemiz imkânlarını kullanarak siperli maske yaptık. Bu vesileyle ilgi ve yardımlarını bizden esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

Herhangi bir ücret alınmadan üretilen siperli maskeler, Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü’ne bizzat teslim ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.