FAKÜLTEMİZİN TAM DONANIMLI RADYO VE TELEVİZYON STÜDYOLARI KURULDU

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesindeki Medya Merkezinde, tam donanımlı Radyo ve Televizyon Stüdyoları kuruldu.

FAKÜLTEMİZİN TAM DONANIMLI RADYO VE TELEVİZYON STÜDYOLARI KURULDU
05.08.2020
4.240
A+
A-

Fakültemizin Medya Merkezi bünyesinde yer alan, Radyo ve Televizyon Stüdyoları, uzun süren hazırlıkların ardından yayına hazır hale getirildi. Temel yayın politikası İletişim Fakültesi öğrencilerinin “uygulamalı eğitim” görmesi anlayışına dayanan ve son teknolojiye sahip profesyonel ekipmanlardan oluşan tam donanımlı radyo ve televizyon stüdyoları, öğrencilere iş yaşamına yönelik gerçek bir mesleki deneyim olanağı sunuyor.

Uygulamalı medya eğitimine önem veren fakültemizin öğrenci odaklı hazırlanan Medya Merkezindeki stüdyoları, TV ve Radyo yayıncılığının tüm aşamalarının öğrenciler tarafından öğrenilmesine olanak tanıyor. Radyo ve TV yayıncılığının tüm teknik araçlarına sahip stüdyolarda yayın ve yapım süreçlerinin tamamıyla öğrenciler tarafından yürütülebilecek nitelikte olması sayesinde, fakültemizin teorik eğitimine büyük ölçüde katkı sağlaması hedefleniyor.

TV Haberciliği, Radyo Haberciliği, Radyo ve TV Programcılığı, Spikerlik, Seslendirme şeklinde kamera önü uygulamaları ile Çekim Teknikleri, Kurgu, Kamera Kullanımı, Reji ve Stüdyo Yönetimi şeklinde de kamera arkası yapım aşamalarının uygulamalı olarak gösterileceği Medya Merkezi, Radyo ve Televizyon alanında uzmanlaşmak isteyen bireylere geniş imkânlar tanıyarak, Kastamonu İletişim Fakültesi öğrencilerini ulusal ve uluslararası medya sektörüne hazır hale getirmeyi amaçlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.