Üniversitemiz SCImago Sıralamasında Başarı Kaydetti

Üniversitemiz, SCImago 2022 yılı sıralamasında dünyadaki farklı üniversitelerinin bulunduğu 4 bin 364 üniversite arasından 706’ncı sırada yer aldı.

Üniversitemiz SCImago Sıralamasında Başarı  Kaydetti
22.04.2022
657
A+
A-

SCImago tarafından 2022 yılı için inovasyon ve sosyal kategoriler dikkate alınarak yapılan dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında, üniversitemiz 706’ncı sırada yer aldı. Aynı zamanda Q1-Q4 arası kalite sıralamasında Q1 kategorisine giren üniversitemiz, “araştırma” alanında ülkemizdeki üniversiteler arasında 25’inci, dünyada 414’üncü olurken, “inovasyon” alanında Ülkemizde 36’ncı, dünya sıralamasında ise 428’inci olarak başarıya imza attı.

Ülkemizde 132 üniversitenin yer aldığı listede ilk üç sırada Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Ankara ve İstanbul Teknik Üniversitesi yer alırken, Üniversitemiz 35’inci sıraya yerleşmeyi başardı.

Alt bilim dallarının dikkate alınarak yapıldığı sıralamada ise Üniversitemiz, “ormancılık” alanında Ülkemizde birinci sırada, dünyada 304’üncü olurken ülkemizdeki üniversiteler arasında çevre bilimleri alanında 18’inci sırada, biyoloji bilimleri alanında 21’inci sırada yerini aldı.

Sıralamaya aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.scimagoir.com/rankings.php?sector=Higher+educ.&country=TUR&ranking=

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.