Üniversitemizde “Akademik Beceriler” Konulu Söyleşi Gerçekleşti

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Akademik Beceriler” konulu söyleşi düzenledi.

Üniversitemizde “Akademik Beceriler” Konulu Söyleşi Gerçekleşti
04.04.2022

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen eğitimler kapsamında Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Melike Kaplan Yalçın, “Akademik Beceriler” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Üniversitemiz kampüsünde yer alan Genç Ofiste düzenlenen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Söyleşide akademik çalışma yaparken dikkat edilmesi gereken hususlardan bahseden Melike Kaplan Yalçın, “Akademik çalışma yaptığınız noktada bir alan oluyor. Bu çalıştığınız alan ile ilgili mutlaka yapılan çalışmaları okumanız gerekiyor. Bir şeyi yazmanın ilk yolu onu okumak. Çok okumadan akademik olarak bir şey gerçekleştirmek mümkün değil” şeklinde konuştu.

Melike Kaplan Yalçın, sözlerine, “Zaman yönetimini iyi yapın. Eğer   bunu başarırsanız mutlaka gelecekte seçeceğiniz meslekte başarılı olacağınızı düşünüyorum. Değişim programlarını deneyimleyebilirsiniz. Kendinizi birçok konuda geliştirebileceğiniz fırsatlar var. Önemli olan üniversite okurken gelecekte ne yapacağınıza karar vermeniz yani öğrenmeyi öğrenmeniz” ifadeleriyle devam etti.

Söyleşi, Dr. Öğr. Üyesi Kaplan Yalçın’ın, öğrencilerden gelen soruları yanıtlamasının ardından sona erdi.

Haber: Reyyan Özen/Mübeyyen Kaçar/Mahmut Vural