Üniversitemizde Mezuniyet Şöleni

Üniversitemizde pek çok etkinliğin yer aldığı Bahar Şenlikleri gerçeklestirildi. Şenligin son gününde “2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni” düzenlendi.

Üniversitemizde Mezuniyet Şöleni
10.06.2022
635
A+
A-

Üniversitemizde Bahar Şenlikleri kapsamında mezuniyet töreni ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. 8-9-10 Haziran tarihlerinde gerçekleşen programın açılışı, Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi’nde yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı etkinlikte Uluslararası Öğrenciler Topluluğu, hazırladıkları gösterileri sundu.

 Saygı duruşunun ve İstiklal  Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal konuşma yaptı.  Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ,”Bugün 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesiyle Bahar Şenlikleri’ni başlatmış olduk. İlk olarak öğrencilerimizle beraber Kültür Günü etkinlikleri kapsamında 50 civarında farklı yabancı ülkelerden Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin etkinlikleriyle başlıyoruz. Hakikaten öğrencilerimizi, kendi ülkelerinin kültürlerini, kendi ülkelerinin güzelliklerini bize yansıtabilmek için çok ciddi çaba gösterdiler” şeklinde konuştu.

“Kültür Günü” kapsamında düzenlenen etkinlik, yabancı öğrencilerin halk oyunları gösterimleri, şiir ve müzik performansları ile sürdü. Program, öğrencilerin kendi yörelerine ait yemek ikramı, DJ performansı ile devam ederken sinema gösteriminden sonra ilk günün kapanışı yapıldı.

Bahar Şenlikleri’nin ikinci gününde, Emin Baydil Futbol Salonu Futbol Sahası’nda futbol, top sektirme, halat çekme, ip atlama, çuval yarışı, dart ve bocce ile mini ayak tenisi gibi spor etkinliklerinin yapıldığı programda öğrenciler doyasıya eğlendi. Gün boyu ses yarışmaları, ödül törenleri, konserler, DJ per- formansları da gerçekleşti.

Günün sonunda ise Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin muhteşem bir konser verdi. Konser alanını dolduran seyircilere unutulmaz dakikalar yaşatan Azerin, Kastamonu Üniversitesi’nde gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konserin ardından Rektörümüz Prof. Dr. AhmetHamdi Topal, duygularını şu cümlelerle ifade etti: “Bugün Azerin Hanım şehitlerimizin canlarını verdikleri toprakların ne kadar önemli olduğunu hissettirerek, o duyguları tekrar yaşattılar. Azerin Hanım’a bizleri bu gece yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Can Azerbaycan’a sevgiler ve saygılar sunuyorum.”

Bahar Şenlikleri’nin son gününde Emin Baydil Spor Salonu Futbol Sahası’nda ‘2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni” gerçekleştirildi. Törene, Kastamonu Milletvekilleri Metin Çelik ve Hakkı Köylü, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Meh- met Yurt, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, İdare Mahkemesi Başkanı Mahmut Taşçı, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Ne- cibe Nesibova, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Kasım Yenigün, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Topal, “İçinde bulunduğumuz çağ, hayat boyu öğrenme, hayat boyu eğitimi sürdürme çağıdır. Eğitim hayatınızda elde ettiğiniz bilgileri sürekli güncelleyerek, bunun yanında sürekli daha ileriye taşıyarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefine katkı vermek mesuliyetlerinizin başında gelmektedir. Hayatınız boyunca daima haktan, adaletten, barıştan, sevgiden, saygıdan, kardeşlikten, paylaşmadan, yardımlaşmadan yana olun, bu değerlerin müdafisi olun, bu ülke ve beşeriyet için umut olun” ifadelerini kullandı.

Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik ile birlikte Belediye Başkan V. Mehmet Yurt da konuşmalarında mezun öğrencileri tebrik etti.

Mezuniyet Töreni’nde Üniversitemizde Fakülte ve Yüksekokullarımızı dereceyle bitiren öğrencilerimize protokol üyeleri tarafından ba- şarı belgeleri takdim edildi.

Daha sonra etkinlik, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin canlı müzik performansı, öğrencilerimizin toplu fotoğraf çekimi ve keplerini havaya atması ile devam etti. Gün sonunda Pinhani Grubu sahne aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.