Kastamonu Üniversitesi’nde Girişimcilik Rüzgarı

Kastamonu Üniversitesi Teknokent Defne Salonu’nda “Girişimci Destek Mekanizmaları” adlı konferans gerçekleştirildi.

Kastamonu Üniversitesi’nde Girişimcilik Rüzgarı
19.12.2022
354
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Teknokent yönetimi tarafından “Girişimci Destek Mekanizmaları” adlı konferans düzenlen di. Konferansa, KOSGEB  (Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdari Başkanlığı) Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol ve TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu katıldı.

Nevzat Erol, konferansta Türkiye’de Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) tanımı, e- devlet üzerinden verilen girişimcilik eğitimi, ileri girişimci-geleneksel girişimci ve iş modelleri konuları üzerinde durdu. Nevzat Erol, Kastamonu’da 12 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirterek günümüze kadar 700’den fazla iş fikrini değerlendirdiklerini söyledi.

Erol, konuşmasının sonunda genç girişimcilerin sorularına da yanıt verdi.

 TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu ise konuşmasına şu ifadeleri kullandı:

‘’Biliyorsunuz biz Avrupa Birliği’ne aday ülkeyiz. Avrupa Birliği de bize 5 farklı kalemde destek veriyor. Bu 5. kalemin kırsal kalkınma programı (IPARD).Bizler de IPARD programının kullanılmasında Kastamonu ilinde de bu programın kullanılmasından sorumluyuz. Türkiye’nin her ilinde yokuz .Türkiye’de 42 ilde varız. Hedefimiz 2023’den sonra 81 ilde çoğalmak…’’ 

Kuyulu kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldığını da belirtti.

Haber/Fotoğraf: Melda Erdoğan – Aslıhan Kılıç

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.