15 Temmuz Şehitleri Anısına “Ulusal Katılımlı Davetli Karma Sergi” Sanal Ortamda Açıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, 15 Temmuz şehitleri anısına farklı il ve üniversitelerden 53 sanatçının 83 eserinin yer aldığı “Ulusal Katılımlı Davetli Karma Sergi” 13 Temmuz 2020 tarihinde sanal ortamda açıldı.

15 Temmuz Şehitleri Anısına “Ulusal Katılımlı Davetli Karma Sergi” Sanal Ortamda Açıldı
16.07.2020
1.375
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına “Ulusal Katılımlı Davetli Karma Sergi” düzenlendi. Sergi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 13 Temmuz 2020 tarihinde sanal ortamda açıldı. 53 sanatçı ve 83 eserin yer aldığı serginin küratörlüğünü Kastamonu Üniversitesi Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ruhi Konak üstlendi.

Sergiye farklı illerdeki üniversiteler ile serbest sanatçıların katıldığını anlatan Konak: “Resim, fotoğraf, grafik eserler, ebru, çini, hat gibi geleneksel Türk sanatlarına ilişkin eserler yer alıyor. Aynı zamanda seramik ve heykel eserleri de var. Sergimizin genel amacı, 15 Temmuz gecesi hayatını milleti için feda eden şehitlerimizin aziz hatırasını anmak ve bu elim gecenin unutulmamasını sağlamaktır” şeklinde konuştu. Son olarak Doç. Dr. Ruhi Konak, serginin 17 Temmuz’a kadar artsteps.com adresinden ziyaret edilebileceğini söyledi.

Sergiyi ziyaret etmek için; TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.