Araştırmacı Öğretmen Çalıştayı Düzenlendi

Araştırmacı Öğretmen Çalıştayı Düzenlendi
21.01.2020
1.401
A+
A-

Üniversitemiz ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 16 Ocak 2020 tarihinde Eğitim Fakültesi yerleşkesinde ‘Araştırmacı Öğretmen Çalıştayı’ düzenlendi.

Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ile Kastamonu’da görev yapan ilk ve ortaokul öğretmenleri arasında bilgi ve deneyim paylaşımını kuvvetlendirmesi amaçlanan çalıştay, 2023 Eğitim Vizyonundaki hedeflerden biri olan öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi çerçevesinde gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı ve çalıştayın genel koordinasyonunu yürüten Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı yaptı. Kaymakcı, konuşmasında çalıştayın tanıtımını yaparak amaçlarını dile getirdi. Ardından Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muammer Ergün konuşmasında, çalıştayın temasına ve Eğitim Fakültesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinin önemine değindi. Son olarak Kastamonu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şirin 2023 Eğitim Vizyonu ve öğretmenin değişen rolünü ele konuşmasını yaptı ve ardından eş zamanlı oturumlara başlandı.

Oturumlara 12 farklı branştan toplam 120 öğretmen katıldı. Her branş için ayrılmış dersliklerde yürütülen eş zamanlı oturumlarda Araştırmacı Öğretmen kavramı detaylarıyla tartışıldı, mevcut çalışmalardan örneklerin yanı sıra katılımcı öğretmenlerin kendi sınıf deneyimleri paylaşıldı. Ayrıca, eğitim-öğretim sürecinde karşılaşılan durumlara (sınıf yönetimi, ölçme ve değerlendirme, materyal tasarımı ve seçimi vb.) yönelik sınıf temelli eylem araştırması süreci tanıtıldı ve öğretmenlerin paylaştıkları mesleki deneyimler araştırmacı öğretmen modeli çerçevesinde irdelendi.

Eş zamanlı oturumları Eğitim Fakültesi öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Emine Karasu Avcı, Dr. Öğr. Üyesi Erkan Külekçi, Dr. Öğr. Üyesi Erol Çiydem, Dr. Öğr. Üyesi Hafife Bozdemir Yüzbaşıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi İlkay Aşkın Tekkol, Dr. Öğr. Üyesi Melike Faiz, Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Şahingöz, Dr. Öğr. Üyesi Volkan Atasoy, Arş. Gör. Dr. Feyza Aliustaoğlu, Arş. Gör. Dr. İsmail Helvacı, Arş. Gör. Mehmet Akif Cingi ve Arş. Gör. Arif Akçay yürüttü.

Çalıştayın sonunda öğretmenlere katılım belgeleri takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.