DOĞA HARİKASI; HORMA KANYONU

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan Horma Kanyonu, karın yağmasıyla birlikte doğa fotoğrafçıları ve doğa severlere bembeyaz görüntüsü ile eşsiz manzaralar sunuyor.

DOĞA HARİKASI; HORMA KANYONU
23.03.2022
1.199
A+
A-

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde, Küre Dağları Milli Parkı’nın içerisinde yer alan  Horma Kanyonu,  doğal güzellikleriyle ve kış ayında yağan karın oluşturduğu eşsiz kar manzaraları ile son zamanlarda doğa fotoğrafçılarının gözde mekanlarından biri haline geldi. İlk ve sonbaharda yeşil, sarı ve kırmızı renginin tonlarıyla ziyaretçilerine görsel şölen yaşatan kanyon, karın yağmasıyla birlikte adeta ziyaretçilerine kartpostallık manzaralar oluşturdu.

Kastamonu’da doğa harikası olarak kabul edebileceğimiz kanyonun içerisinde, Türkiye’nin başka şehirlerinde örneği olmayan 3 kilometrelik yürüyüş yolu dikkati çekiyor. Kanyonu’nun içerisinden Ilıca Şelalesi’ne kadar uzanan ahşap yürüyüş yolu kanyonu baştan sonuna kadar yürüyerek geçilmesine olanak sağlamak için vidalarla kayalara monte ediliyor. Monte edilen ahşap yolun taban yüksekliği yer yer 60 mt buluyor. Aynı zamanda kanyonun içerisinde akan Zarı Çayı çıkışta Ilıca şelalesini oluşturuyor.

Kanyon, içerisindeki zengin bio çeşitlilik, mağaralar, dehlizler, su havuzları ile adeta yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanları arasında yerini alıyor.

Haber-Büşra Sarıdoğan Fotoğraf-Muhammet Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.