Geçmişten Günümüze İstiklal Yolunun Tarihi Paneli Gerçekleştirildi

Geçmişten Günümüze İstiklal Yolunun Tarihi Paneli Gerçekleştirildi
07.06.2021

2021 Yılı İstiklal Yolu etkinlikleri kapsamında Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından “Geçmişten Günümüze İstiklal Yolunun Tarihi Paneli” gerçekleştirildi. Panele Vali Avni Çakır, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan ile davetliler katıldı.

İstiklâl Yolu’nun tarihinin ele alındığı panelin açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan yaptı. Panelde konuşan Vali Avni Çakır, pandemi sebebiyle bu sene İstiklal Yolu Etkinliğinin dar bir katılım ile gerçekleşeceğini söylerken,  Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ise Kastamonu’nun Milli Mücadeledeki önemini vurguladı.

Oturum başkanlığını Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Yılmaz’ın yaptığı panelde, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu “Selçuklu’dan Osmanlı Devleti’ne Batı Karadeniz’de Ulaşım”, Çankırı Karatekin Üniversitesi Arş. Gör. Dr. Yalçın Bazna ” Osmanlı Devleti Döneminde İnebolu-Kastamonu-Çankırı-Ankara Hattı”, Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alb. Hüsnü Özlü “Türk İstiklal Harbinin Lojistiği: İnebolu Yolu Üzerinden Yapılan Lojistiğin Değerlendirilmesi”, Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Çiçek “Milli Mücadele Döneminde İstiklal Yolu”, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Çelebi “Cumhuriyetin İlk Yıllarında İstiklal Yolu’nun Genel Durumu” başlıklı konularda sunumlar gerçekleştirdi.

Panelin ardından konuşmacılara Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı tarafından katılım ve teşekkür belgesi takdim edildi.