Kastamonu’da 19 Mayıs Coşkusu

Kastamonu’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, il protokolü ve vatandaşların katılımı ile coşkuyla kutlandı.

Kastamonu’da 19 Mayıs Coşkusu
23.05.2022
665
A+
A-

Kastamonu Cumhuriyet Meydanı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Vali Avni Çakır, Garnizon Komutanı Per. Alb. Yücel Ercan, Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu olmak üzere protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla il genelinde de çeşitli etkinlikler gerçekleşti. Sporcuların jimnastik, eskrim, tekvando, kungfu gibi gösterileri vatandaşlar tarafından beğeni topladı. Merkez Ortaokulu Folklor Ekibi’nin sunduğu gösteri sonrasında sporcular ve öğrenciler tarafından geçiş töreni gerçekleştirildi. Tören sonunda yüzlerce balonun gökyüzüne bırakılması ile vatandaşlar renkli görüntülere tanıklık etti.

Gösterilerin ardından, Vali Avni Çakır, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla meşale ve bayraklarla Kışla Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na “Gençlik Yürüyüşü” düzenlendi. Program vatandaşların Atabarı oynamasıyla son buldu.

Haber/Fotoğraf; Rüveyda Aslıipek

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.