Akademisyenlerimiz “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde

Kastamonu Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Turhan, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çetin ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Melike Kaplan Yalçın, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Stanford Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen çalışma sonucunda yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.

Akademisyenlerimiz “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde
18.11.2021
887
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri Stanford Üniversitesi koordinatörlüğünde ABD ve Hollandalı bilim insanlarından oluşan ekibin çalışmalarının ardından “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi yayınlandı. Türkiye’den bin 150 akademisyenin olduğu listede bu yıl, Üniversitemiz bünyesinde görev yapan üç akademisyen yer aldı.

Hollanda merkezli faaliyet gösteren Elsevier Yayıncılık Şirketi tarafından çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturulan ve 22 Anabilim Dalı ile 176 Alt Bilim Dalından oluşan listede, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Turhan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çetin ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Melike Kaplan Yalçın yüzde 2’lik dilime giren bilim insanları arasında gösterilerek büyük bir başarıya imza attılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.