Gazetecilik Bölümü Öğrencilerinden AA VE İHA’ya Ziyaret

Gazetecilik Bölümü Öğrencilerinden AA VE İHA’ya Ziyaret
17.01.2020
1.435
A+
A-

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencileri, 4 Aralık 2019’da İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara temsilciliğine ve Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğüne eğitim ve ziyaret amaçlı teknik bir gezi gerçekleştirdiler.

Gazetecilik Bölümü’nden 40 kişilik bir öğrenci gurubu, Dr. Öğr. Üyesi Erkam Temir’in kafile başkanlığında üniversitemizin tahsis etmiş olduğu otobüsle yaklaşık olarak 4 saatlik bir yolcuğun ardından Ankara’ya ulaştı.

Öğrencilerimizin ilk durağı saat 12.00 sıralarında İHA oldu. Onları kapıda karşılayan İHA Ankara Haber Müdürü Beyazıt Cebeci’nin enerjisi ve samimiyeti dikkat çekti. Cebeci önce öğrencilerimizi haber bürosunda ağırlayarak ekibiyle beraber ayrıntılı bir şekilde geleceğin meslek adaylarına tavsiyeler ve açıklamalarda bulundu. Daha sonra öğrencilerimize tüm ajansı detaylı bir şekilde bizzat gezdirdi. Bu sırada diğer İHA çalışanları da öğrencilerimizle yakın temaslar kurarak onların sorularını yanıtladı. Saat 13.30’a kadar İHA’da bulunan öğrencilerimiz AA’ya doğru yola çıkmak üzere buradan ayrıldı.

İkinci durak olarak 14.00’de Anadolu Ajansı’na gelen öğrencilerimiz, AA Kurumsal İletişim Müdürü Ahmet Faruk Kılıç ve ekibi karşıladı. AA konferans salonunda 45 dakikalık bir sunum gerçekleştiren Kılıç, sunumun ardından öğrencilerimizin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Ardından öğrencilerimiz, AA Fotoğraf Editörlüğü biriminde Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul’un açıklamaları eşliğinde incelemelerde bulundu. Ajans yetkilileri öğrencilerimize veda ederken önceden hazırlamış oldukları ‘’Savaş Muhabirliği’’ kitaplarını hediye ettiler.

Öğrencilerimizin kendileri için oldukça faydalı bir ziyaret olduğunu belirttikleri etkinlik Temir’in şu teşekkür konuşmasıyla sona erdi “Bize bu ziyaret imkânını sundukları için öğrencilerim ve şahsım adına Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin’e, ayrıca bizi burada içten bir karşılama sunan ve geleceğin gazetecilerine yeni ufuklar açma gayretimize katkı sağlayan değerli AA ve İHA çalışanlarına şükranlarımı sunarım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.