“Hedef Yolda Sıfır Can Kaybı”

“Hedef Yolda Sıfır Can Kaybı”
27.02.2020
1.194
A+
A-

Trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can kayıplarını önlemek amacıyla “Hedef Yolda Sıfır Can Kaybı” kampanyası, Üniversitemiz Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantı ile başladı.

Toplantıya Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediye Başkanı Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Rektörümüz Prof.Dr. Ahmet Hamdi Topal, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mücahit Avkıran, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ömer Sülün, Kastamonu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Özdemir, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Kampanya Eğiticisi Polis Memuru Özkan Şengöz, kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Kampanya çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Belediyesi Trafik Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Polis Meslek Yüksek Okulu, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil ve Yardım ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, Kastamonu Sanayi ve Ticaret Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Gazeteciler Cemiyeti gibi müdürlükler, başkanlıklar kendi görev alanları ile ilgili projeler yapacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından “Hedef Yolda Sıfır Can Kaybı” kampanyası hakkında bilgi veren Kastamonu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Özdemir, “Trafik Güvenliği konusu toplumun her kesimini ilgilendiren önemli bir ‘halk sağlığı’ sorunu haline gelmiştir. Trafik güvenliği konusunda karşılaşılabilecek riskleri en aza indirmek, tüm yol kullanıcılarının bu bilinçle hareket etmesini sağlamak, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can kayıplarını önlemek amacıyla himayelerinizde yıl boyunca devam edecek ve dörder aylık periyotlarla kontrol edilecek ‘Hedef Yolda Sıfır Can Kaybı’ kampanyasını başlatmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Kastamonu Belediyemiz Trafik Zabıta Müdürlüğümüzle düzenleme çalışmalarında, İtfaiye Müdürlüğümüzle kaza yeri ilk müdahale çalışmalarında, Fen İşleri Müdürlüğümüzle trafik üst yapı çalışmalarında, Kültür Müdürlüğümüzle üretilecek her türlü afiş, pankart, el broşürlerinin basımı ve billboardlarda yayımlanması, belediyemize ait basın yayım programlarında kampanya ile ilgili bilgilendirme çalışmalarının yapılması kampanyanın akılda kalıcılığını arttırmak amacıyla dağıtımı yapılacak kırmızı düdük, araç kokusu, kalem, anahtarlık vb. promosyon materyallerinin temini sağlanacaktır.” dedi.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz yaptığı konuşmada, “Trafik kazaları birçok ülkede olduğu gibi bizimde canımızı acıtan en önemli sorunlarımızdan birisidir. İstatistiğe vurduğumuzda en çok insanımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Yapacağımız iş çok zor değil. Trafik kurallarına uymak, kemer takmak çok basittir. Trafik kazalarını hem azaltmak, hem de can kayıplarını en aza indirmek, hedef sıfır gibi güçlü bir hedef konulmuş. Nihai hedefte o olmalıdır. Eğitimi tüm aşamalarında düşünmemiz lazım. Eğitim evde başlıyor, sonra okul hayatı başlıyor. Okul hayatı boyunca eğitimi vermemiz gerekiyor. Daha sonra ki süreçte, sürücü eğitimleri başlıyor. Alınan eğitim, ehliyet almak için yapılan eğitim değil, araçları güvenli kullanmak için yapılan eğitimdir. Ehliyet ise o aracı, o kişinin güvenli bir şekilde kullanabildiğinin belgesidir. Mutlaka ve mutlaka kurallara uymalıyız. Kurallara uyulmasının sağlanması için denetimler sürekli bir şekilde yapılmalıdır. Bu denetimler sadece insanımızın hayatını korumak, can kaybını ve yaralanmaları önlemek, ülkemizin iş gücü kaybını önlemek maksadını taşır. Bu denetimler başka bir anlam taşımıyor.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.