Kampüsümüzde “Gençlik Şöleni”

Kastamonu Üniversitesi’nde 2022 Avrupa Gençlik Yılı faaliyetleri kapsamında, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği Başkanlığı iş birliğiyle “Gençlik Şöleni” düzenlendi.

Kampüsümüzde “Gençlik Şöleni”
23.05.2022
773
A+
A-

Kuzeykent Kampüsü Merkezi Kafeterya Önü Açık Hava Sahnesi’nde başlayan etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Koordinatörü Dr. Rana Önder Kasapoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Güray Parçal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük, İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin, diğer fakülte Dekanlarımız, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Gençlik Şöleni’nde öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinlikler sergilendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programın açılış konuşmasını Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Erkan Külekçi yaptı.

Gençlerin hem eğlenebileceği hem de bilgi edinebileceği çeşitli etkinlikler sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Dr. Öğretim Üyesi Külekçi, “Kastamonu Üniversitesi olarak bu kutlamalara ‘Gençlik Şöleni’ başlığı altında, çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler, spor etkinlikleri ve bilgilendirme toplantıları ile dahil oluyoruz. İki gün sürecek bu programın hızlı fakat titiz bir hazırlık sürecinden geçtiğini belirtmek isterim. Türkiye, Avrupa’nın en genç nüfusa sahip ülkesidir. Ülkemiz için bu genç dinamik nüfus oldukça önemli bir zenginliktir” ifadelerini kullandı.

Dr. Öğretim Üyesi Külekçi’nin konuşmasının ardından etkinlik, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın kutlama mesajının dinlenmesiyle devam etti.

Programın ilerleyen dakikalarında Üniversitemiz Raksan Halk Dansları Topluluğu ve Spor Bilimleri Fakültesi Halkoyunları Grubu tarafından düzenlenen gösteriler izleyicilerinin beğenisini topladı.

Akabinde Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve üniversitemiz yönetimi, alanda kurulan öğrenci topluluklarına ait stantları ziyaret etti.

İlerleyen saatlerde Merkez Kafeterya önünde başlayan, ‘Gençlik Koşusu’ ve fidan dikimi etkinlikleri gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’ndeki Seramik Atölyesi ile Turizm Fakültesi’nde düzenlenen Gastronomi Atölyesi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Uluslararası Öğrenciler Spor Müsabakaları’nın kazananlarına ödüllerinin verilmesinin ardından Uçurtma Şenliği’ne geçildi.

Program ‘Sahne Senin’ müzik performansları ile devam etti. Şenliğin ilk günü, sürpriz hediyeler, yemek ikramı ve açık hava film gösterimi ile son buldu.

Haber-Büşra Sarıdoğan, Gizem Azboy Fotoğraf-Enes Özcan, Necla Tutuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.