Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu Şehrimizin Sesi Programına Konuk Oldu

Kastamonu Kampüs TV’de yayınlanan ‘Şehrimizin Sesi’ programına Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu konuk oldu.

Kastamonu Belediye  Başkanı  Rahmi Galip Vidinlioğlu  Şehrimizin Sesi Programına Konuk Oldu
12.01.2022
823
A+
A-

Kastamonu Kampüs TV’de yayınlanan ‘Şehrimizin Sesi’ programına, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu konuk oldu.

Röportajın başında Kastamonu’ya ilişkin bazı bilgileri aktaran Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, “…170 km’lik sahiliyle Karadeniz’in en uzun sahil şeritlerinden bir tanesine sahip. Yüzde 70’i orman alanıyla kaplı… Şehrin çıkışından yarım saat ötede Ilgaz… Doğal güzellikleri kanyonlar bölgesi… Yemek kültürü noktasında en iddialı olan şehirlerden bir tanesi… Coğrafi işaretli ürünlerde 25’li rakamları aştık… Bünyesinde 3 tane milli parkı barındıran tek il. 812 çeşit ürünümüz var ve 1262 sivil mimarlık örneğimiz bulunuyor. 2025 adet taşınmaz kültür varlığımız var. Türkiye’de ilk lise Kastamonu’dadır. Abdurrahman Paşa Lise’miz. Türkiye’nin 4’üncü, Anadolunun ilk lisesidir” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu’nun turizm noktasında önemli değerlere sahip olduğuna değinerek; “Kış turizmi, deniz turizmi, gastronomi turizmi, inanç turizmi, doğa turizmi ve tarih turizmi noktasında Kastamonu, hepsini bir arada bulunduran yegane bir il” dedi.

Kastamonu’da bulunan tarihi değerleri korumaya yönelik çalışmalardan bahseden Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu; Belediye bünyesinde kurdukları bütçe içi işletme ile konak restorasyonlarını yaptıklarına değinerek, 450 yıllık Hacem Hanı’nı hem bir eğitim yuvası, hem de yöresel ürünler ile hediyelik ürün satışlarını sağlamak için faaliyete geçireceklerini duyurdu.

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, ilimizdeki kadın girişimciler için verdikleri destekleri şu sözlerle aktardı; “Türkiye’nin ilk kadın marangozhanesini faaliyete geçirdik. Çünkü biz İstiklal mücadelemizde Kastamonu kadınının bu kadar büyük yeri varken kadın eli değen alan elbette olacak. Bunun için de ilk kadın marangozhanemizi de kurmuş olduk. Tüm kadınlarımızı bekliyoruz”

İlde gerçekleşen Gençlik ve Spor Faaliyetleri hakkında da konuşan Belediye Başkanı Vidinlioğlu, belediye olarak her spor branşında yer alan gençleri desteklediklerini ifade ederken, programın sonunda, Üniversitemiz ve çevresi için planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.