Üniversitemizde 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni Düzenlendi

Üniversitemiz 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımıyla Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Üniversitemizde 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni Düzenlendi
30.09.2022
566
A+
A-

Üniversitemizde, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımıyla 2022-2023 Akademik Yılı Açılışı Töreni gerçekleşti.

Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda düzenlenen törene TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kastamonu Valisi Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin, diğer fakülte dekanları, il protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal yaptı. Prof. Dr. Topal, bu heyeti üniversitemizde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımlarından dolayı TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a şükranlarını sundu.

Üniversitemizin 2006 yılında kurulduğunu ve genç bir üniversite olduğunu hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin gelinen nokta itibariyle kurumsallaşmasını tamamlamış hatırı sayılır bir üniversite haline geldiğini belirtti. Prof. Dr. Topal, “Genç üniversitemizin daha da gelişmesi ve sadece Türkiye’de değil tüm dünyada bilinen bir yükseköğretim kurumu haline gelmesi için çabalarımızı ve çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 2022-2023 Akademik Yılı’nın hayırlı olması temennisinde bulundu. Milli Mücadele’de Kastamonu’nun önemini vurgulayan Prof. Dr. Şentop, İstiklal Yolu’nun buradan başladığını hatırlattı.

Türkiye’nin her şehrinde üniversitenin mevcut olduğunu ve üniversitelerin açıldığı zamanlarda “Üniversite açmak doğru mudur” tartışmalarının olduğuna değinen Prof. Dr. Şentop, “Nihayetinde 2006’da açılan Kastamonu Üniversitemiz bugün geldiğimiz noktada 29 bine yakın öğrenci ile faaliyet gösteriyor. Kendi akademisyenini yetiştirmiş durumda. Bir yerde üniversiteyle ilgili bu adımları atmak gerekiyordu. Her şehirde bir üniversite olması ve üniversiteler arası kalite yarışının devam etmesi gerekmektedir.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Prof. Dr. Şentop, dünyanın bir değişim içinde olduğunu ama esasen bir düzenin oturmadığını ifade ederek bu bağlamda bilginin önemine dikkati çekti. Türkiye’nin jeostratejik konumuna da değinen Meclis Başkanı Şentop, şu şekilde konuştu: “Jeostratejimiz bize imkanlar sunuyor. Bizim bunu imkana, fırsata dönüştürmemiz, Türkiye’yi bölgesinde, dünyada etkin bir ülke haline getirmemiz gerekiyor. Bu mücadele sadece siyasetin mücadelesi değil. Hocalarımızın, öğrencilerimizin, iş dünyamızın, hepimizin ortak bir mücadelesidir. Yeni bir dünya kurulacak ve 20. yüzyılın paradigmaları ile sürmesi mümkün değil.”

Törende konuşan Vali Avni Çakır, Üniversitemizin Kastamonu’nun ekonomik ve toplumsal kalkınmasında büyük bir yeri olduğuna işaret ederek turizm, tarım, ormancılık, sağlık ve sanayi sektörlerinde üretim kapasitesinin arttırılmasında Kastamonu Üniversitesi’nin önemli görevler üstlendiğinin altını çizdi.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Aynı sıralardan bizler de geçtik ama bugün en önemli şey bilgidir ve Cenab-ı Allah da Kur’an-ı Kerim’de hep akletmekten bahseder. Akıl birbirine ulamak, bağlamak anlamındadır. Aynı zamanda da ayak bağı anlamındadır. Dolayısıyla öğrendiğiniz bilgileri birbirine uladığınız zaman yol alır gidersiniz ama ayak bağı olduğu zaman da hepinize köstek olur yol yürümenize engel olur.”

Tören, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Törenin ardından Meclis Başkanı Şentop, Rektörümüzü makamında ziyaret etti ve şeref defterini imzaladı. Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber-Fotoğraf: Necla Tutuş- Enes Özcan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.