Üniversitemizde “Köyde Öğretmen Olmak” Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı ile Köy Okulları Değişim Ağı işbirliği çerçevesinde “Köyde Öğretmen Olmak” adlı etkinlik düzenlendi.

Üniversitemizde  “Köyde Öğretmen Olmak” Etkinliği Düzenlendi
06.04.2022

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı ile Köy Okulları Değişim Ağı işbirliği çerçevesinde Üniversitemiz Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda “Köyde Öğretmen Olmak” adlı etkinlik düzenlendi.

Öğretmen adaylarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, üniversitemiz Sınıf Öğretmenliği öğrencilerinden Rumeysa Yavaş tarafından “Köy Okulları Değişim Ağı” tanıtım sunumu gerçekleştirildi.

Etkinliğin ilerleyen dakikalarında Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunlarından Sınıf Öğretmeni Ayşe Alemli, 18 yıllık mesleki deneyimlerini geleceğin öğretmenlerine anlatarak her şeyin sevgiyle başladığını dile getirdi.

Alemli konuşmasında, köy okullarında öğretmenlik deneyimine ilişkin bilgileri paylaşıp karşılaşılabilecek problemlere yönelik çözüm yollarıyla ilgili tavsiyelerde bulunurken, öğrencileriyle gerçekleştirdiği doğa eğitimlerini, müze gezilerini, milli gün ve bayramlardaki etkinliklerini ve akademik çalışmalarını dinleyicilere aktardı.

Etkinlikte, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar’ın konuşmasından sonra hediye takdimi yapıldı. Müzik Öğretmenliği öğrencilerinin gerçekleştirdiği dinletinin ardından etkinlik sona erdi.