“Dillerde İstiklâl Marşı, Gönüllerde Âkif ve Yüreklerde Birlik”

Üniversitemizde İstiklâl Marşımızın Kabulünün 101. Yıldönümü münasebetiyle “Dillerde İstiklâl Marşı, Gönüllerde Âkif ve Yüreklerde Birlik” konulu söyleşi düzenlendi.

“Dillerde İstiklâl Marşı, Gönüllerde Âkif ve Yüreklerde Birlik”
14.03.2022

Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda “Dillerde İstiklâl Marşı, Gönüllerde Âkif ve Yüreklerde Birlik” konulu program gerçekleşti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt’un katıldığı programda, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk-İslam Felsefesi Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Kaya ve Malatya İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu konuşmacı olarak yer alırken, İstiklâl Marşımızın Kabulünün 101. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen konferansın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür yaptı.

Söyleşide konuşmacılar, İstiklâl Marşımızın tarihinden söz ederek Mehmet Âkif Ersoy’un eserlerinden bahsettiler. Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Kaya, “Mehmet Akif Ersoy şiiri konuşturma diline döndüren müstesna kabiliyetlerden birisidir. Şairliğinin, bilginliğinin ötesinde bir ahlak abidesidir” ifadelerini kullanırken, Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu ise  İstiklal Marşımızın dizelerinden örnekler vererek, çetin şartlarda kaleme alındığını dile getirdi.

Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, düzenlenen söyleşiye katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek,  emeği geçenlere teşekkür etti. Program, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal tarafından konuşmacılara hediye takdimi ile fotoğraf çekiminin ardından son buldu.