Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Üniversitemizde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Üniversitemizde, Eski Diyanet İşleri Başkanı, Uluslararası İslâm Düşünce Vakfı/İslâm Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’ in katılımıyla “Modern Dünyanın Merhamet Yoksulluğuna Çare: Rahmânî Ahlâk” konulu konferans gerçekleşti.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Üniversitemizde Öğrencilerle Bir Araya  Geldi
10.03.2022
706
A+
A-

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda öğrencilerle buluştu. Programa, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür’ün açılış konuşmasının ardından  başlayan programda Prof. Dr. Mehmet Görmez, “ Bütün varlık ve kâinat bize emanet. Ancak insanoğlu buna ihanet ediyor. Yaratıcı ile olan misakileri yok sayarak sadece toplumsal sözleşmeler ile düzeni sağlayacağını sandı ama öyle olmadı. Dünya savaşları ve sömürgeler meydana geldi. Bütün bu savaşlar insanoğlunun git gide bu merhameti kaybettiğini gösterdi. İnsanoğlu yetimhaneler yaptı ama yetim başını okşamayı unuttu. Yaşlı evleri yaptı ama yaşlıya hürmeti unuttu” şeklinde konuştu. 

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın Prof. Dr. Mehmet Görmez ’e hediye takdimi ile son buldu. 

Programın ardından Prof.Dr. Mehmet Görmez, İlahiyat Fakültesi binasını ziyaret ederek Senato Salonunda Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Kasım Yenigün, İlahiyat Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. İhsan Oğuz ve  akademisyenler ile bir araya geldi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.