Kastamonu Teknokent İki Yılda 10 Kat Büyüdü

Kastamonu Teknokent’e yapılan genişleme başvurusu Cumhurbaşkanı Kararı ile kabul edildi. Teknokent yönetimi, başvuru kabulünün ardından iki yıl gibi kısa bir sürede 10 kat büyüdüklerini açıkladı.

Kastamonu Teknokent’in, kuruluş aşamasında sahip olduğu 10 dönümlük yerleşkesini, 110 dönüme çıkarmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yaptığı genişleme başvurusu kabul edildi. Müjdeli haber, Cumhurbaşkanı Kararı ile 31705 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylelikle Teknokent, ihtisas alanları başta olmak üzere birçok alanda önemli Ar-Ge faaliyetlerinin yürütülebileceği büyük bir yerleşkeye sahip oldu.

Kastamonu Teknokent A.Ş., 2019 yılının Aralık ayında şirketleşerek başladığı serüvenini Mayıs 2020’de ilk girişimci firmalarını geçici prefabrik binasında kabul ederek kısa bir süre içinde de yüzde yüz doluluğa ulaşmayı başardı. 21 firmasıyla çalışmalarını yürüten Kastamonu Teknokent’in, İdare ve Kuluçka Merkezi olarak faaliyet gösterecek olan 5.000 m²’lik ana binasının temelleri de 2020 yılının Aralık ayında atıldı ve binanın yapım çalışmaları tamamlandı. Yeni yılla birlikte ana binasına yüzde elli dolulukla geçecek olan Kastamonu Teknokent, beklemede olan aday firma taleplerinin yanı sıra, tematik Ar-Ge alanı taleplerini de genişleme alanına kuracağı yeni oluşumlarla karşılamayı hedeflemektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.