Üniversitemizde Baharın Müjdecisi Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemizde Nevruz kutlamaları kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Üniversitemiz Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda Nevruz kutlamaları kapsamında etkinlikler düzenlendi. Program, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Öz, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Kasım Yenigün, akademik personel ve öğrencilerin katılımlarıyla Kuzeykent bayrak anıtından Ahmet Yesevi Konferans Salonu’na kadar gerçekleşen yürüyüş ile başladı. Yürüyüşün ardından Konferans Salonu önünde Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile Belediye Başkanı Yardımcısı Hamdi Öz Nevruz ateşini yakarak örs üzerinde demir dövdüler.

Etkinlikte, Üniversitemiz Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Coşar, Nevruz Bayramı’nın anlam ve önemini belirten açılış konuşması yaptı.

Açılış konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “Ülkemizde yıllardan bu yana bayram olarak kutlanan Nevruz millet olarak huzur içinde yaşam arzumuzu kuvvetli bir şekilde ifade etmektedir. Bir ortak kültür ve zenginlikler yumağı olan bu anlamlı bayramı sonsuza dek kutlayabilmemiz sevgi, saygı hoşgörü, birlik, barış, kardeşlik, dayanışma ile yardımlaşma içinde yaşama isteğimize ve bilincimize bağlıdır” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, sözlerine şöyle devam etti: “Türk kültürünün önemli bir parçası olan Nevruzu; dil, din, kültür ve etnik gruba ait olmayan, baharın coşkusunu paylaşan, dostluk ve kardeşliği geliştiren, halkları kaynaştırmayı hedefleyen bir ortak değer olarak görmekteyiz.”

Kutlamada, Üniversitemiz öğrencileri dans gösterisi ve müzik dinletileri sergilediler. Program, öğrencilerin hazırladıkları yöresel yemeklerin katılımcılara ikram edilmesiyle son buldu.

Haber/Fotoğraf: Gizem AZBOY- Enes ÖZCAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.