YÖK Dersleri Platformu Açıldı

YÖK Dersleri Platformu Açıldı
23.03.2020
2.540
A+
A-

Üniversiteler tarafından hazırlanan dijital ders içeriklerinin yer alacağı YÖK Dersleri Platformu öğrencilerin erişimine açıldı.

Yeni YÖK’ün 2020 yılı hedefleri arasında yer alan projenin hazırlıkları tamamlandı. Proje kapsamında üniversiteler tarafından hazırlanan dijital ders içerikleri YÖK Dersleri Platformu‘nda yayınlanacak. Platforma https://yokdersleri.yok.gov.tr internet adresi üzerinden giriş yapılabilecek.

İlk aşamada Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ders içeriklerinin yer aldığı platformun kısa bir süre içerisinde diğer üniversitelerin de katkılarıyla hem program ve ders sayısının hem de dijital içeriklerin sayısının artması hedeflendiği bildirildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç Twitter hesabından YÖK Dersleri Platformu ile ilgili olarak; ” 2020 hedefleri arasında açıkladığımız YÖK Dersleri Projemizi içinde bulunduğumuz Koronavirüs salgını dolayısıyla hızlı bir şekilde tamamlayarak “YÖK Dersleri Platformu” adı altında bir web ara yüzünde öğrencilerimizin erişimine sunduk. İlk aşamada bazı üniversitelerimizin dijital ders içeriklerinin yer aldığı bu platformu kısa süre içerisinde hem “program ve ders sayısı” hem de “dijital içerik çeşitliliği” açısından daha da geliştirip zenginleştireceğiz. Platformda dijital ortamda sunulan kitaplara ek olarak yakın bir zamanda üniversitelerimiz tarafından “derslerin video kayıtları, ders sunumları” vb. yeni dijital eğitim malzemeleri de erişime açılacak. Bu platform öğrencilerimizin farklı akademik kültürler ile tanışmasını da sağlayacaktır. “Sosyal adalet ve fırsat eşitliği” yükseköğretim anlayışımızın temelini teşkil etmektedir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.