Sanatın Doğayla Buluşması

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Uysal, 3. Sınıf Anasanat Atölye III öğrencileri ile beraber Kastamonu Üniversitesi’nin ormanlık alanında resim çalışması yaptı.

Sanatın Doğayla Buluşması
24.12.2022
306
A+
A-

Doğayla resim sanatının bir arada olmasıyla birlikte Empresyonizm akımını deneyimleyen Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri çalışmalarına kendi iç dünyalarını katarak birbirinden güzel resimler ortaya çıkardılar.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri doğa ile iç içe müzik eşliğiyle resim hünerlerini gösterip farklı düşünmelerini ve bakış açılarını değiştirmeye yönelik Empresyonizm (İzlenimcilik) akımını hayata geçirdiler.

19. Yüzyıl sonlarında Fransa’da ortaya çıkmış bir sanat akımı olan Empresyonizm, ışığı ve rengi ana enstrüman olarak kullanan sanatçıların, resimlerini atölye ortamında değil, gerçek gün ışığı altında açık havada yapmalarını ifade ediyor. Bu akımın, nesnel gerçekliğin karşısındaki izlenimler ile resim sürecinin gerçekleştirilmesinden dolayı “İzlenimcilik” anlamına gelen “Empresyonizm” adını aldığı biliniyor. Resim sanatında Modernizmin başlangıcı olarak anılan Empresyonizm sanat tarihi sahnesinde önemli bir role sahip.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar’ın da katıldığı doğadaki resim atölyesinde Doç. Dr. Hüseyin Uysal ve Elif Yılmaz Michel Corrette’nin (1707-1795) 4 bölümlük (Adagio, Allegro, Adagio ve Presto) La minör iki keman sonatını seslendirdi.

Haber Düzenleme: Yasin ÖZDEMİR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.